maandag 23 november 2015

Winterse koekjes

Regen en regen en nog eens regen... Dit weekend was het niet echt een wandelweertje. 
Winterse, regenachtige dagen en de keuken die zich vult met de geur van koekjes. Dat kan al eens tellen qua gezelligheid.

Dit weekend probeerde ik een nieuwe receptje uit. (via Pinterest gevonden.) Het moet gezegd, simpel en snel!
 
Dus krijg je bezoek of heb je binnen een half uur zin in verse koekjes dan is dit een topper:

Weekend Koekjes
Winterse koekjes


Nodig:
  • 1 kopje zachte boter
  • 1 kopje suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 koffielepel amandel-extract. (deze had ik niet in huis dus de mijne waren zonder, het is dus een optie) :)
  • 1 ei
  • 2 koffielepels bakpoeder
  • 3 kopjes bloem
Heb je geen zo'n 'kopjes-maat' (of hoe heet zoiets) dan kun je best een gewoon koffiekopje gebruiken bij dit recept.
Handig bij dit recept is een keukenrobot of een mixer met klopper.

Hoe:

Verwarm je oven tot 180 graden.
Neem een kom en mix de boter met suiker tot een glad deeg. Voeg hier dan het ei aan toe. 
Neem dan een tweede kom en doe daar het bakpoeder en de bloem in. Voeg hierbij de eerste kom en roer goed om zodat alles goed mengt.
Naar het einde toe, maak je best je handen nat en kneed je verder met NATTE handen tot het een bolletje is.
Het leuke aan dit recept is dat je niet moet wachten, geen gedoe met in de frigo laten rusten of andere :)
Je gooit wat bloem op je werkblad neemt wat deeg en rolt deze plat. Verdoe zeker geen tijd om dunne koekjes te maken, ze mogen best wat dikker zijn. Neem een vormpje en druk deze in het deeg en leg je koekjes op de bakplaat.
Hup de oven in. 
Ze moeten zo'n 8 minuutjes bakken.
LET OP: de koekjes worden best groot als ze bakken, niet te dicht op elkaar leggen. 

(De m&m's waren een ingeving van het moment, leg deze erop als de koekjes net uit de oven komen en dus nog warm zijn, dan blijven ze mooi kleven.)
Als ze gebakken zijn, laat ze afkoelen op een grillplaat. 
 
En dan... Eten!!! 


De koekjes kun je ook laten afkoelen en daarna met icing versieren... :)

   ---------------------------------------------------------------


Omdat ze zo snel gebakken en afgekoeld zijn is dit ook wel een leuk last-minute cadeautje of home-made-weggevertje bij een uitnodiging.

Om ze snel en leuk in te pakken kun je deze manier eens proberen:

Nodig:
  • Feestbordjes
  • Inpaklint
Ik gebruikte deze :)
Hoe:
Neem je feestbordje en maak op gelijke afstand vier knipjes. Twee vertikale aan de bovenkant en twee aan de onderkant. (de knipjes waren bij mij 3 cm).
Plooi alle flapjes naar binnen. Neem je lint en maak een leuke strik.
Vullen met koekjes en klaar! 

Geniet!

ps: Hier vind je het originele recept.

2 opmerkingen:

  1. Wat een tof idee om die koekjes te verpakken! Wij hebben hier binnenkort een cinema-birthday party en het lijkt me ook ideaal voor de popcorn: snel gemaakt en vooral: origineel. Lieve groet, V.

    BeantwoordenVerwijderen